Randapparatuur

Om je speaker systeem te beheersen en de kwaliteit van je geluid beter onder controle te krijgen en drastisch te verbeteren, heeft Smitsound een aanzienlijke hoeveelheid randapparatuur in het assortiment. U kunt hierbij denken aan:

 • Speaker Management & Crossovers:
  • Crossovers worden gebruikt in multi-luidspreker sysemen, waarbij het ingangssignaal, op basis van, instelbare parameters, wordt verdeeld naar de verschillende luidsprekers. Elke luidspreker ontvangt dan de frequenties waarvoor hij ontworpen is. Zo wordt vervorming en interferentie gereduceerd, hetgeen de kwaliteit van uw geluid ten goede komt.
  • Een speaker management processor heeft een vergelijkbare functie als een crossover, maar heeft daarbij nog meer functies geintegreerd. Hierbij moet u denken aan een equaliser, limiter, delay, etc. Meestal kunt, door een laptop aan te sluiten, de verschillende parameters grafisch weergeven en nog nauwkeuriger instellen.
 • Audio interfaces & DI Box: met behulp van een audio interface (geluidskaart), kunt u de geluidskwaliteit van uw computer enorm verbeteren. Zowel tijdens het afspelen van muziek maar zeker ook bij het maken van opnames. Op een audio interface kunt u microfoons en/of instrumenten aansluiten, waarvan het signaal, via de audio interface, vervolgens naar uw computer wordt gebracht.Een DI-box, ook wel DI genoemd, is een apparaat waarmee een lijnsignaal of een ongebalanceerd signaal kan omvormen naar een gebalanceerd signaal, meestal via een XLR-connector. Enkele voorbeelden zijn het aansluiten van een keyboard of elektrische gitaar aan een mengpaneel.
 • Aansluitunits: worden vaak gebruikt bij vaste installaties om op afstand, bijvoorbeeld, een microfoon of laptop aan te sluiten zonder daar altijd voor naar de centraal opgestelde mixer of versterker te moeten lopen. Zeker in een complexe installatie die meerdere ruimtes van geluid voorziet is dit een uitkomst.
 • Limiters en Enhancers: Een limiter begrenst het signaal zodra het boven een bepaalde drempelwaarde komt. Meestal gebruikt om luidsprekers te beschermen van oversturing en vervorming, maar ook als, bijvoorbeeld, bij een evenement het geluidsniveau niet boven een vastgestelde waarde mag komen. Enhancers zorgen voornamelijk voor een meer sprankelende klank en een betere weergave van de lage tonen in uw muziek.
 • Grafische Equalizers: bij deze apparaten is het hele frequentiespectrum opgedeeld in een aantal banden. Iedere band heeft een vaste frequentie en een schuif waarmee je die frequentie en de direct aangrenzende frequenties harder of zachter kunt zetten om zodoende uw geluid te optimaliseren. Meestal is een grafische equalizer de laatste schakel, voordat het signaal naar de versterkers en speakers wordt gestuurd.
 • Hooftelefoonversterkers: hierop kun je meerdere koptelefoons aansluiten. Vooral handig wanneer je opnames wilt maken met meerdere muzikanten.
 • Audiosplitters: hiermee kun je een inkomend signaal naar meerdere uitgangen sturen. Bijvoorbeeld 1 stereo-signaal verdelen naar 4 of meer stereo-uitgangen en daarbij het volume van elke uitgang separaat instellen.
 • Verlichting: omdat je nu eenmaal, als geluidsman of -vrouw, vaak in het donker moet staan en toch moet kunnen zien wat je aan het doen bent.

Erg veel informatie waar wellicht meer uitleg bij nodig is. Neem dan contact op met onze specialisten.