Rookmachines, Fazers, Hazers

Als u licht op muren of vloeren projecteert, blijft het effect tweedimensionaal. Door het gebruik van rookmachines, kunt u uw show een ruimtelijk en, ogenschijnlijk, driedimensionaal effect geven. Klaar voor de volgende stap om je lichtset nog beter tot zijn recht te laten komen en de feestvreugde te verhogen?

Klassieke rookmachines, maken dikke wolken rook en gebruiken, op water gebaseerde vloeistoffen, die, met behulp van een warmtewisselaar, verdampen. De kleine druppels die hierdoor ontstaan worden dan, via de nozzle aan de voorkant van de machine, de lucht in geblazen. In tegenstelling tot de klassieke rookmachines, creëren hazers een zeer fijne waas die bijna onzichtbaar is en ideaal is om het effect van uw lichtshow te versterken. Fazers behoren tot de zelfde categorie maar hebben meestal een minder sterke output. Lage rookmachines (grondmist) geven een prachtig effect van laaghangende rook.  In het verleden kon een dergelijk effect alleen gemaakt worden met het gebruik van droogijs. Dit wordt nu nog steeds wel gebruikt, maar vereist de nodige kennis en voorzichtigheid vanwege de extreem lage temperatuur van het gebruikte materiaal. In de huidige tijd zijn daar zeer bruikbare alternatieven voor. Een dergelijke machine koelt de vloeistof af door middel van een ingebouwd koelelement, waardoor de rook naar de vloer zakt. Machines uit de lagere prijsklasses gebruiken hier ijsblokjes voor.

Als je een mooie nevel of een dikke laag laaghangende mist op het podium wilt hebben, hebben we een grote selectie rookmachines in ons assortiment. Voor DJ's en theater. Van basis tot pro. Betaalbaar en effectief, en in staat om elke minuut kubieke meters aan rook te maken. Zelfs onze meest eenvoudige modellen worden geleverd met fantastische functies zoals (draadloze) afstandsbediening. Als je nog een stap verder wilt, bekijk dan onze professioneel uitgeruste rookmachines met indrukwekkende geavanceerde functies die een integraal onderdeel kunnen worden van je lichtshow als je ze aanstuurt met een controller.

Kom een langs voor een demonstratie in onze demo ruimte. Maak wel eerst een afspraak.