Passieve Speakers

Passieve speakers zijn luidsprekers waarbij geen versterker is ingebouwd in de speakerbehuizing. Om geluid te kunnen produceren, moet er dus een versterker bij aangeschaft worden. Het voordeel van een passieve speaker is, onder andere, het gewicht door het ontbreken van allerlei electronica in de speakerkast. Daarnaast is de flexibiliteit groter, dan bij actieve speakers, aangezien u, naar eigen inzicht, een keuze kunt maken voor de juiste versterker en randapparatuur.

Passieve speakers zijn er in vele soorten en maten. In het assortiment van Smitsound vindt u, bijvoorbeeld, volledig passieve sets, samengesteld uit fullrange speakers, voor de hoge en middentonen, aangevuld met subwoofers voor de extra lage tonen en meer punch in uw geluid. Deze sets zijn, door ons of door de fabrikant, samengesteld en garanderen een optimale samenwerking tussen alle onderdelen.  In de rubriek passieve speakers vindt u luidsprekers die het volledig frequentiegebied bestrijken (full range). Indien gewenst en als het binnen uw budget valt, kunt u deze fullrange speakers aanvullen met 1 of meerdere subwoofers naar keuze, uit de rubriek passieve subwoofers. Vanzelfsprekend is het mogelijk om, in eerste instantie, te volstaan met een set full range speakers om hier, in een later stadium, extra subwoofers aan toe te voegen, zodra de situatie daarom vraagt en uw budget dit toelaat.

In aanvulling op het kiezen van de passieve speakers, dient ook de juiste versterker en, in het geval van een grotere passieve set, een processor, gekozen te worden. Het kiezen van de juiste combinatie passieve speakers, versterkers en processor vereist enige kennis. Voor elke toepassing en locatie kunnen we u van dienst zijn: DJ's, bands, achtergrondmuziek, vergaderzalen, kerken, etc. Neem contact met ons op voor extra informatie of een deskundig advies.